Degerö Langaton Laajakaista

Degerö Langaton Laajakaista

Kiinteä, langaton vai kiinteä langaton?

Nettiyhteys kannattaa hankkia oman tilanteen ja käyttötarpeen mukaan. Valokuitu on huippunopea, häiriötön ja sopii viiveettömyytensä ansiosta erinomaisesti esimerkiksi verkkopelaamiseen. Kuituliittymän asentaminen voi kuitenkin viedä aikaa tai olla vaikeakulkuiseen maastoon investointina turhan suuri.

Mobiililiittymä ei vaadi alkuinvestointeja ja on heti käyttövalmis. Sitä voi käyttää kaikkialla. Lukuisat samanaikaiset netinkäyttäjät saattavat kuitenkin ajoittain ruuhkauttaa mobiiliverkon ja hidastaa tiedonsiirtonopeutta. Tämä huomataan varsinkin kesämökkialueilla kesällä. 5G-verkko lisää kapasiteettia, mutta suuret nopeudet vaativat lyhyen etäisyyden tukiasemaan ja varsinkin haja-asutusalueilla 5G-verkko toimii alemmilla taajuksilla ja nopeuksilla.

Kiinteä langaton laajakaista voi olla ratkaisu silloin, kun asuu talossa, jossa on näköyhteys langattoman verkon tukiasemaan. Sen avulla saa lähes valokuidun veroisen nopean verkkoyhteyden. Yhteyden kapasiteetti on mitoitettu asiakasmäärään, joten se ei hidastu vaikka on kesäviikonloppu ja kaikki ovat mökeillään. Yhteydessä on myös alhainen viive ja soveltuu hyvin esim. Teams palavereihin. Sen käyttöönottoon tarvitaan vastaanottimen kiinnittäminen ulkoseinään tai katolle, sekä kaapelin veto sisätiloihin.

Degerö

Olemme tehneet selvitystyötä puolen vuoden ajan ja löytäneet sopivat laitteistot ja tukiaseman niin, että voimme tarjota Degerön pohjoispuolella asuville nopean ja luotettavan yhteyden. Tukiasemalle tulee operaattorin kuitu, joka lähetetään 5GHz taajuudella suunnatulla antennilla kohti Degerötä.

Kuuluvuuskartta alla näyttää alustavan kuuluvuuden. Toimiva yhteys vaatii kuitenkin näköyhteyden tukiasemaan, joka sijaitsee Degeröstä pohjoiseen. Signaali ei mene puiden läpi. Kova rankkasade tai vastaava saattaa ajoittain hidastaa yhteyttä. Jos yhteys kiinnostaa, voimme käydä mittaamassa signaalin ja saavutettavan nopeuden.

Tarvittavaa asiakaslaitetta, joka tulee asentaa ulkotiloihin, löytyy kahta mallia. Molempia malleja voidaan kokeilla kuuluvuusmittauksen yhteydessä sopivan löytämiseksi.

Hinta

Liittymän hinnoittelu määräytyy pitkälti siihen kuinka monta loppuasiakasta runkoliittymän taakse tulee. Tästä syystä pyydämme kiinnostuneet ilmoittamaan meille mahdollisimman pian jolloin pystymme määrittelemään lopullisen hinnan ja tehdä päätöksen järjestelmän rakennuttamisesta. Suurempia nopeuksia on näillä näkymin tulossa myöhemmin kun tarkempi signaalinlaatu on tarkentunut pidemmän käytön jälkeen sekä laitteiston ohjelmistopäivityksien myötä. Liittymässä ei ole määräaikaisuutta.

Nopeus (Lataus/Lähetys)Hinta (sis alv) / kk
20 / 10 Mbit39 €
50 / 25 Mbit49 €
100 / 50 Mbit74 €
200 / 50 Mbit99 €
300 / 100 Mbit148 €
Julkinen IP-osoite20 €

Aikataulu

Pyydämme ilmoittamaan kiinnostuksesta mahdollisimman pian, mieluiten toukokuun aikana. Ilmoitus ei sido mihinkään. Tavoite on saada päätös tehtyä toukokuun aikana, jolloin järjestelmä voisi olla käytössä kesäkuun puolessa välissä.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa:

Mattias Nordström, Sysnor Oy

sysnor (at) sysnor piste fi – +358 9 886 114 10

Kiinnostusilmoitus